Distribuți acest articol

Acum câteva zile, pe 15 ianuarie am sărbătorit 171 de ani de la nașterea poetului nostru național, Mihai Eminescu , precum și Ziua Culturii Naționale. Motive de sărbătoare, dar și de mândrie națională. Însă, se pare că nu pentru toată lumea , dar lucrul și mai grav este că această zi a fost omisă chiar de cel care reprezintă teoretic interesele tuturor românilor, Președintele României, Klaus Iohannis.

Acesta , în linia muțeniei care îl caracterizează , a preferat să se afișeze pe toate canalele media , vaccinându-se și nefăcând măcar o minimaadeclarație de bun simț în legătură cu importanța ziele de 15 ianuarie. Mai bine s-ar fi vaccinat cu o doză de românism.

Despre originile sale neromânești , știm cu toții. Că nu simte românește, vedem în fiecare zi. Dar pt lipsa unui minim respect și bun simț, nu are scuze. Este , înainte de toate, Președintele României. Nici Regina Maria sau Carol I nu aveau origini românești, dar lucrul acesta nu a fost un obstacol pentru că acești oameni minunați să lupte pentru interesele României, să facă totul pentru a nu se pierde identitatea națională, ajungang chiar să iubească acest popor minunat care la rându-i i-a iubit și el. Lucrul cel mai grav este că noi l-am ales. De două ori.

Continuarea o puteti citi pe : https://criticii.ro/sa-nu-ne-ndepartam-de-eminescu/


Distribuți acest articol