Distribuți acest articol

România a fost mereu pregătită să absoarbă investiții, numai că, nu au existat politicieni capabili să atragă aceste investiții. Președintele Senatului, Anca Dragu, laudă creșterea economică din primul trimestrul și anunță victorios faptul că România este pregătită să absoarbă mai multe investiții.

“Datele economice pentru România arată bine, în ciuda perioadei foarte dificile pe care am traversat-o. Am văzut în primul trimestru al anului 2021 că România a înregistrat cea mai mare creştere economică în Uniunea Europeană. Este o creştere de 2,8%, în timp ce PIB-ul Uniunii Europene a înregistrat o contracţie de 0,4%. (…) Acesta este un argument puternic în favoarea faptului că economia românească este pregătită să absoarbă mai multe investiţii, a declarat Anca Dragu.

Vreau să vorbesc puţin despre încredere, componenta principală a investiţiilor. Suntem pe deplin conştienţi (…) de importanţa încrederii şi a dialogului dintre sectorul public şi cel privat. Ceea ce am oferit până acum este încredere semnificativă şi dialog cu sectorul privat. Mă refer la multe ore de discuţii, la necesitatea unor modificări legale, la sprijinul de care sectorul privat are nevoie pentru a-şi atinge obiectivele, a adăugat Dragu.


Distribuți acest articol