Internațional

Rusia susține că BIG Pharma a fost implicată în activități biologice militare ale SUA în Ucraina

Șeful Forțelor de Apărare împotriva Radiațiilor, Chimice și Biologice ale Armatei Ruse, Igor Kirillov, a declarat miercuri că producătorii de vaccinuri Pfizer și Moderna au fost implicați în activități biologice militare ale SUA în Ucraina.

„În această schemă sunt implicate mari companii farmaceutice, inclusiv Pfizer, Moderna, Merck, precum și Gilead, care este afiliată departamentului militar al SUA”, a spus Kirillov.

Potrivit acestuia, în 2005 Barack Obama a încheiat un acord de parteneriat cu Ucraina pentru a începe implementarea programelor biologice militare în țară. Hillary Clinton, conform datelor prezentate, a inițiat adoptarea strategiei SUA de contracarare a amenințărilor biologice și a contribuit la legalizarea cercetării cu dublă utilizare, în timp ce Joe Biden a coordonat activitățile programului biologic militar și a fost implicat în fraude financiare în Ucraina.

„George Soros este sponsorul principal al cercetării biologice militare din Ucraina și un mare lobbyist farmaceutic (big pharma este numele de cod pentru un număr dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume – nota TASS)”, se arată în prezentare.

Kirillov a mai spus că Ucraina este un teren de testare pentru Occident pentru a dezvolta componente de arme biologice și a testa noi mostre de produse farmaceutice.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button