Actualitate

Românii vor fi obligați să se întoarcă în țară în cazul unui război. Rareș Bogdan: „Românii își vor apăra țara din spirit patriotic”

Europarlamentarul Rareș Bogdan susține că proiectul Ministerului Apărării Naționale prin care românii, plecați în străinătate, să revină rapid în țară, pentru a fi încorporați, în caz de război, nu ar trebui să fie obligatoriu.

„Aș fi mai decent cu elaborarea unor astfel de proiecte, sunt convinsă că românii își vor apăra țara din spirit patriotic,” a afirmat europarlamentarul.

Sunt absolut convins că nu este necesar de niciun fel de proiect special pentru că românii nu trebuie să fie obligați să-și respecte și să-și apere țara. Au făcut-o de-a lungul a 2.000 de ani și o vor face în continuare. Deși eu aș fi ceva mai decent și mai așezat cu privire la astfel de  proiecte și aș miza enorm pe caracterul patriotic al românilor, care în momente de tensiune pentru țara lor au intervenit cu arma în mână,” a afirmat Rareș Bogdan, într-o intervenție la Realitatea Plus.

Europarlamentarul a mai afirmat, prezentând ca exemplu mobilizarea excepțională a ucrainenilor, că autoritățile române ar trebui să facă apel la patriotism, nu să pună presiune.

„Nu cred ca este nevoie de obligativitate, de măsuri coercitive, ci de conștientizarea patriotismului și a interesul național pe care-l are România. Iar românii, oriunde s-ar afla ei, în general pentru că au fost alungați din țară de sărăcie și de corupție, dacă România ar fi într-un pericol, nu contest că ar lăsa orice din mână și ar veni să o apere (…) Eu nu cred că trebuie să ne gândim la ce ne-a dat țara, ci al ce-i putem oferi noi eu si cred că românii se vor gândi la țara lor din această perspectivă.

Recent, MApN a emis un proiect de act normativ prin care se momifică Legea privind pregătirea populației pentru apărare. Astfel, românii plecați în afara țării vor avea doar 15 zile la dispoziție pentru a se prezenta la încorporare, din momentul declarării stării de război. Totodată, moldovenii de peste Prut, care și-au redobândit cetățenia română, vor fi și ei obligați să îndeplinească serviciul militar.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button