Actualitate

Românii se plâng mult – Virgil Popescu nu înțelege de ce atâta panică: „Factura mea e de 120 de lei la 140 KWh”

Virgil Popescu s-a apărat în Parlament la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa cu acuze la adresa USR, dar și a partenerilor din coaliție. Ministrul Energiei susține că la factura de curent i-a venit de plată 120 de lei. Din discursul ministrului reiese că românii se plâng mult din nimic, panica este indusă de politicienii fără soluții.

Scumpirile la energie și gaz sunt fictive, după spusele lui Virgil Popescu, asta în timp ce românii primesc „oferte” de la furnizorii de energie și cu 4 lei KWh.

Liberalizarea pieței nu a dus la o concurență mai aprigă, dimpotrivă, dacă ne uităm pe site-ul ANRE la ofertele furnizorilor, vedem cum un singur comerciant vinde energia electrică sub 1 leu KWh. Unde este concurența?? În același timp vedem comercianți care vând kilowatul și cu 11 lei. Niciun român nu va îndrăzni să facă un contract cu acești comercianți dubioși. Acestea sunt firme dedicate abonate la contractele cu statul.

Ministrul spune că „USR sperie românii cu facturile de la gaze și curent” și i-a îndemnat pe liderii săi și pe alții din Opoziție să-și arate facturile.

„USR sperie românii cu facturile de la gaze și curent, în cel mai cinic și deplorabil mod posibil. Iată factura mea. Iată cât am plătit eu. Vreau să văd și factura domnului Drulă, a dnei Prună și da, Ludovic, vreau să văd și factura ta!

Și dragi colegi din Opoziție, haideți să arătați toți facturile! Este factura mea, unde locuiesc în București. E în valoare de 120 de lei. Am consumat 140 de kwh.

Este adevărat, am și o locuință la Drobeta Turnu Severin, unde sunt și prosumator, acolo și costurile sunt ceva mai mari, pentru că mi-am instalat pompe de căldură, ca să economisesc gaz.„, a spus Ministrul Virgil Popescu în Parlament.

Apropos, nu am văzut pe vreun lider politic al Opoziției din România să îndemne românii să folosească becuri cu LED, nu incandescente, pentru că acestea cu LED consumă mai puțin; nu am văzut să încurajeze cineva susținut ca românii care au posibilitatea să devină prosumatori; nu am văzut pe cineva să le și spună cum pot nu să facă economii la gaze și energie electrică pentru țară, ci pentru a rămâne ei, oamenii, cu mai mulți bani la dispoziție la final de lună.„, a completat Virgil Popescu.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

comentarii

  1. Dl Popescu cum ați reușit să deveniți prosumatori, și cu ce bani ați montat pompă de căldură?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button