Maia Sandu cere accelerarea proiectului de interconectare energetică cu România ~ InfoPrut

România a fost devalizată în ultimii 32 de ani de aproape 1.000 de miliarde de euro

În 1989 România era o țară bogată, fără datorii. La acel moment economia națională era a 10-a cea mai industrializată a lumii.

Tot ceea ce exista în România aparținea poporului român, dar multe dețineam și în afara țării.

În 1989 flota comercială a României avea câteva sute de nave. Flota noastră maritimă era a 4-a din lume.

România avea rezerve importante de țiței, gaz, păduri și cel mai bun teren arabil din lume. În fermele din România se creșteau animale, porci, vaci și găini cu care puteai hrăni toată Europa. Nu exista un sat în România care să nu aibă cel puțin o fermă agricolă și una zootehnică puternică.

România avea în 1989 peste 2.000 de companii medii și mari. Acestea produceau bunuri pe care le trimiteau la export, în toată lumea. La acel moment exportam energie, nu ca acum, când importăm.

În ultimii 32 de ani totul a fost distrus. Nu mai producem nimic. Specialiștii estimează că aproape 1.000 de miliarde de euro reprezintă furtul realizat în România după 1989. Pare mult și este mult, așa este când ai o țară bogată din care sug multe neamuri și trădătorii de țară.

Industria chimică, cea producătoare de nave, industria electronică, industria metalurgică, industria farmaceutică fiecare erau puternice. Acum ele au fost distruse, cumpărate de concurența internațională și date la fier vechi.

Nu uita să distribui acest articol!
Previous post AUR insistă pe construcția celor 47 de spitale județene noi
Next post Valer Kovacs despre descinderea de la Timișoara: primarul stă baricadat, fuge de cetățeni