Republica Moldova suspendă zborurile din și către Marea Britanie
Distribuți acest articol

Republica Moldova suspendă toate cursele aeriene de pasageri din și către Marea Britanie, începând cu 23 decembrie 2020.

Decizia a fost aprobată astăzi de către Comisia naţională extraordinară de sănătate publică, în scopul prevenirii răspândirii noii tulpini a coronavirusului SARS CoV 2, identificate în Marea Britanie.

Astfel, din 23 decembrie, orele 00.00, Republica Moldova va sista cursele aeriene cât și charterele regulate de pasageri cu Marea Britanie.

Totodată, va fi interzisă sosirea pe Aeroportul Internațional Chișinău a pasagerilor cu escală din Marea Britanie.

În context, CNESP  a interzis operatorilor avia să îmbarce pasagerii care vin în Republica Moldova cu escală din Marea Britanie.

De asemenea, se solicită Inspectoratului General al Poliției de Frontieră să intensifice, la punctele de trecere a frontierei de stat, măsurile de sănătate publică pentru prevenirea și controlul infecției COVID-19. Se solicită autorităților din domeniul ordinii publice să intensifice supravegherea respectării de către persoanele fizice şi juridice a măsurilor de prevenire şi control al infecției COVID-19, în special a regimului de autoizolare a persoanelor.

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în hotărârea CNESP constituie un pericol pentru sănătatea publică şi va servi temei pentru tragere la răspundere contravenţională şi/sau penală a persoanelor vinovate.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol