Republica Moldova și Ucraina vor să devină parte a Inițiativei celor Trei Mări
Distribuți acest articol

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, au semnat astăzi la Kiev o declarație comună și un Memorandum de dezvoltare a potențialului de transport și tranzit între cele două state. 

Prin declarația comună, președinții au subliniat importanța relațiilor bilaterale moldo-ucrainene pentru dezvoltarea în continuare a celor două state.

De asemenea a fost reafirmat respectul Republicii Moldova și al Ucrainei pentru dreptul internațional și

principiile sale fundamentale. „Declarăm sprijinul reciproc pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și a Ucrainei în cadrul frontierelor recunoscute la nivel internațional. Remarcăm doleanța de a consolida cooperarea cu țările partenere din Europa de Sud-Est și Marea Neagră. Afirmăm, în acest context, interesul nostru pentru a deveni parte a Inițiativei celor Trei Mări”, se arată în declarația care poate fi citită integral aici.

Totodată, președinții Maia Sandu și Volodimir Zelenski au semnat Memorandumul privind dezvoltarea potențialului de transport și tranzit al Republicii Moldova și Ucrainei. Prin acesta, cele două state au convenit să întreprindă acțiuni comune pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere pe traseul Chișinău-Soroca-Yampil-Kiev, creând un coridor de transport rutier ce va asigura conexiunea între Chișinău și Kiev și scurtând distanța dintre cele două orașe.

Amintim că marți, 12 ianuarie 2020, Maia Sandu, președintele R. Moldova, a efectuat o vizită de lucru în Ucraina, la invitația omologului său, Volodimir Zelenski.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol