Distribuți acest articol

Ce ni se mai pregătește în legătură cu redeschiderea școlilor?

Medicul Adrian Wiener, deputat USR-PLUS declară că școlile s-ar putea redeschide mai degrabă la jumătatea lunii martie, după ce o masă semnificativă a profesorilor și chiar a elevilor de peste 16 ani se va vaccina anti COVID-19

Declarația vine în contextul în care autoritățile iau în calcul întoarcerea copiilor în clase pe 8 februarie, în funcție de situația epidemiologică.

“Nu cred că este posibil. Trebuie luat în calcul indicele de reproducere al acestui virus, în contextul în care presupunem deja că noua tulpină din Marea Britanie într-o oarecare măsură a înlocuit vechea tulpină și în România și contagiozitatea și riscul sunt foarte mari.

Eu cred că pentru a reveni în siguranță în școli, ar trebui să fi trecut prin etapă de vaccinare o masă semnificativă a profesorilor și de ce nu și a elevilor peste 16 ani, bineînțeles, doar cei care doresc. Ideal ar fi să dorească cât mai mulți dintre ei”, declară Wiener, la RFI.

Medicul parlamentar estimează că școlile ar putea fi redeschise la mijlocul lunii martie. “Mai degrabă, cred că undeva pe la jumătatea lunii martie. Cred că până atunci, măcar cadrele didactice să ajungă și la cea de-a doua vaccinare la rapel”, conchide acesta


Distribuți acest articol