Reacția Rusiei la rezultatul alegerilor parlamentare din Republica Moldova ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Rusia este gata să coopereze cu noile autorități din Republica Moldova, se arată într-o primă reacție oficială a Ministerului rus de Externe, politicienii de la Moscova cred însă că politica externă Chișinăului se va schimba radical, notează RRA. 

Rusia tratează cu respect rezultatele alegerilor din Republica Moldova, sperând că acestea vor contribui la concordia interetnică în societatea moldovenească şi este gata se dezvolte cooperarea pe multiple planuri cu noul Parlamentul și Guvern de la Chișinău, precum și să conlucreze cu toate forțele politice din Moldova care susțin întărirea legăturilor dintre cele două țări și popoare – a declarat aseară, într-un comentariu, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Aceasta a subliniat că Moscova speră în realizarea consecventă a acordurilor ruso-moldovenești și în continuarea participării active a Chișinăului la procesele de integrare din spațiul CSI. Maria Zaharova a menționat în același timp că înaintea alegerilor Ministerul rus de Externe și-a exprimat în repetate rânduri regretul față de „amestecul Statelor Unite, Uniunii Europene și statelor membre ale acesteia în procesele politice din Republica Moldova”.

Vicepreședintele Consiliului Federației, Camera superioară a Parlamentului rus, Constantin Kosaceov, se așteaptă după alegeri la o pronunțată cotitură prooccidentală în politica externă a Chișinăului. În opinia sa, cel mai negativ scenariu ar fi forțarea evoluțiilor legate de regiunea transnistreană, considerată un obstacol în calea integrării euroatlantice a Republici Moldova.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol