Reacția Ministerului de Externe al R. Moldova la acuzațiile Rusiei cu privire la presupusele presiuni din partea SUA și UE
Distribuți acest articol

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău nu a fost informat de către instituțiile din Republica Moldova despre eventuale presiuni venite din partea altor state în legătură cu organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Potrivit informațiilor instituției, procesul de pregătire al scrutinului derulează conform normelor legale, inclusiv în ceea ce privește modul de informare, înregistrare și participare a observatorilor internaționali.

În context, MAEIE a reiterat invitația către partenerii străini de a participa în cadru bilateral și multilateral la misiunile de monitorizare a alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova.

Reacția Ministerului de Externe de la Chișinău vine în contextul în care recent, Rusia a acuzat SUA și UE de tentative de a influența conducerea Republicii Moldova și Comisia Electorală Centrală în legătură cu scrutinul elector din 11 iulie 2021.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol