Actualitate

Rata de absorție a fondurilor europene este una catastrofală: doar 65%. Vom pierde sume importante de bani

În acte rate de absorție a fondurilor europene este de 65%, în realitate s-au accesat mai bine de jumătate din bani deoarece nu s-au făcut plăți de ei. România a tras 65% din bani însă plățile sunt mai mici de 50% deoarece multe cheltuieli s-au dovedit a fi neeligibile. Acum situația este și mai complicată: firmele nu mai sunt dispuse să execute cu prețurile la care au ofertate dintr-un motiv foarte simplu: inflația mondială și națională.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, miercuri, că rata de absorbţie a fondurilor europene aferentă exerciţiului financiar 2014 – 2020 la care a ajuns România este de 64,5%, ţara noastră situându-se la un nivel egal cu Germania şi foarte aproape de Franţa (65%).

Îți vine să râzi când îi auzi mințind pe actualii politicieni, ei nu se pot abține să nu considere că Românii sunt chiar proști. Rata de absorție din cele două state este una mai ridicată în valoare absolută deoarece cele două state au bugete de câte ori mai mari decât cele ale României. Noi ar fi trebuit să ne comparăm cu Polonia care deja a ajuns la 100% și începe să ceară noi sume de bani.

„Rata de absorbţie a fondurilor europene de 64,5% plasează România la un nivel egal cu Germania şi foarte aproape de Franţa (65%), depăşind state membre vechi precum Belgia (59%), Italia, Spania ori Olanda (fiecare cu puţin peste 56%). Procentul reprezintă 22 miliarde euro, bani intraţi în ţară din totalul de 35,2 miliarde euro alocat României pentru exerciţiul financiar 2014 – 2020”, a scris Ciucă, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button