Distribuți acest articol

Raed Arafat consideră că o astfel de măsură este necesară în România. Vaccinare obligatorie pentru cadrele medicale, profesori și militari. Statul oferă gratuit vaccinul, așadar, dacă refuzi să te vaccinezi și ești din categoriile expuse, vei fi testat cel puțin o dată pe săptămână din fonduri proprii.

„Cert trebuie așa: vaccinare obligatorie și, în cel mai rău caz, testare obligatorie cel puțin o dată pe săptămână. Una din acestea două trebuie să fie. Acest lucru este minim. Sunt țări din Europa care au mers pe vaccinare obligatorie și sunt țări din Europa care au zis ”ok, dacă nu vrei să te vaccinezi, atunci te testezi obligatoriu o dată pe săptămână””, a spus Raed Arafat.

Acesta spune că cei care aleg să se testeze trebuie să o facă pe cheltuiala lor.

Nu pe finanțarea statului, evident (testare – n.r.). Astea sunt concluziile în mai multe state și cred că este normal. Statul îți oferă vaccinul gratis, ai acces la el deja de câteva luni de zile. Poți să te duci oriunde să te vaccinezi. Dacă ai ales să nu, atunci te testezi și te testezi obligatoriu”, a mai spus șeful DSU.

El spune, însă, că cea mai bună alegere este vaccinarea, pentru că testarea nu oferă protecție.

„Înseamnă că ești vulnerabil și riști să te îmbolnăvești.În spital ești vulnerabil să te infectezi, la muncă dacă ești pe o mașină a SMURD-ului, a Ambulanței ești cu risc să te infectezi și atunci trebuie să te vaccinezi. Trebuie să te avem permanent și să nu te pierdem și să ajungi în terapie intensivă”, a mai spus Arafat.


Distribuți acest articol