Protest inedit în R. Moldova: 2 minute de „întuneric”
Distribuți acest articol

Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova (MĂR) și reprezentanții HoReCa au anunțat un protest inedit prin care își vor manifesta nemulțumirea față de decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică de a limita programul de activitate a unităților de alimentație publică până la 22:00.

Am decis să organizăm o acțiune, prin care să ne manifestăm dezacordul și nemulțumirea față de ignoranța autorităților în raport cu domeniul pe care îl reprezentăm. Pe data de 14 și 15 ianuarie, ora 19:00, am decis să stingem lumina din localurile de alimentație publică pentru 2 minute. În speranța că dacă nu suntem auziți, poate, măcar o să fim văzuți! Mesajul nostru este simplu, el vine din numele celor circa 50.000 de familii pentru care HoReCa este singura sursă de venit: Noi vrem să lucrăm în regim normal! Vă vom fi recunoscători dacă o să vă alăturați acțiunii noastre în aceste 2 minute de „întuneric”, așa cum ne-ați fost alături în toată această perioadă complicată. Ne cerem scuze de incomoditatea creată și sperăm că ne veți înțelege și susține în dorința noastră de a lucra aici, acasă. Vă mulțumim și sperăm că împreună vom reuși!”, au anunțat organizatorii.

Această reacție vine după ce astăzi, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a prelungit starea de urgență în sănătate publică în R. Moldova până pe 15 februarie 2020. Astfel, a fost prelungită și restricția ce limitează programul de activitate a unităților de alimentație publică până la ora 22.00.

Potrivit MĂR, măsura respectivă a fost aplicată la sfârșitul lunii noiembrie, fiind argumentată de majorarea cazurilor de COVID, dar în ultimele săptămâni s-a atestat o scădere considerabilă a cazurilor. Prin urmare Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova și reprezentanții HoReCa au cerut repetat autorităților responsabile să elimine această restricție, însă scrisorile și apelurile lor au rămas fără răspuns.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol