Propunerea lui Dodon pentru Maia Sandu: „Dați jos acest Guvern!”
Distribuți acest articol

Igor Dodon îi propune președintelui ales Maia Sandu să de-a jos actualul Guvern de la Chișinău și să-și asume responsabilitatea pentru guvernare. 

Potrivit sursei, președintele nou ales, după depunerea jurământului, trebuie să își asume responsabilitatea pentru situația din R. Moldova. „Eu personal, PSRM, Guvernul nostru, nu se ține cu orice preț de guvernare. Doriți să preluați, arătați oamenilor cum puteți să schimbați lucrurile. Acest Guvern, într-o situație foarte dificilă, cu criză, cu pandemie, cu secetă, a reușit să asigure achitarea salariilor și a pensiilor la timp, dar nu încercați să presați ca Executivul să plece singur. O demisie a Guvernului din inițiativă proprie ar însemna acum să arunce țara în haos. Dacă v-au votat oamenii, dați jos acest Guvern, formați alt Guvern, asumați-vă responsabilitatea!”, a îndemnat Igor Dodon.

Președintele în exercițiu a mai spus că PSRM este gata să susțină un guvern propus de Maia Sandu, în cazul „în care dânsa crede că poate gestiona criza mai bine decât actualul guvern”. „Ca urmare, nu trebuie pierdut timpul până la instalarea de jure în funcția de președinte, fiindcă doamna Maia Sandu și PAS își pot asuma chiar acum responsabilitatea pentru conducerea țării, așa cum au anunțat că doresc. O îndemnăm pe doamna Maia Sandu să înceapă cât mai curând procesul de negociere cu fracțiunile parlamentare, să formeze o majoritate în formula care îi convine dumneaei, să creeze un nou Guvern sau să provoace alegerile parlamentare anticipate și să-și realizeze programul electoral”, a mai sugerat Dodon într-o postare pe Facebook.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol