Producătorii de fructe de pe ambele maluri ale Nistrului, noi piețe de desfacere în UE ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Producătorii și exportatorii de fructe de pe ambele maluri ale Nistrului își vor dezvolta capacitățile pentru a cuceri piețe alternative cu asistența Suediei și Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului”, scrie Moldpres.

Sursă foto: 9am.ro

Membrii asociațiilor Moldova Fruct și Dnestrovskii Fruct vor participa la activități de instruire și schimb de experiență, de dezvoltare, marketing și vor promova în comun fructele din R. Moldova.

„Implementarea acelorași tehnologii de producere a fructelor va contribui la creșterea durabilă a competitivității fructelor moldovenești pe piețele țintă, iar aplicarea standardelor de calitate și de marketing va contribui la extinderea și diversificarea piețelor de desfacere a fructelor moldovenești și eliminarea treptată a dependenței de o singură piață de desfacere”, a explicat directorul executiv al Asociației Moldova Fruct, Iurie Fală.

Acesta a subliniat că piața Uniunii Europene devine tot mai importantă pentru exporturile de fructe din Republica Moldova, iar facilitarea comunicării și stabilirea relațiilor dintre exportatorii autohtoni și operatorii din comerț de pe această piață sunt sarcini primordiale ale asociațiilor.

În cadrul activităților finanțate de Suedia în cadrul proiectului PNUD/AdTrade vor fi propuse soluții  pe termen mediu de depășire a problemelor create de COVID-19 asupra extinderii și diversificării piețelor de desfacere pentru fructele din R. Moldova produse de membrii asociațiilor partenere.

„De asemenea, ne propunem consolidarea sustenabilă a platformei „Fructe de pe malurile Nistrului” formată de Asociațiile Moldova Fruct și Dnestrovskii Fruct, ca prestator de servicii profesionale de reprezentare a intereselor, de marketing, și agrobusiness și promovare a exporturilor de fructe sub marca comercială comună Moldova un gust deosebit pe piețele din UE”, a menționat Lucia Batereanu, coordonator de proiect Moldova Fruct.

În cadrul proiectului, patru întreprinderi de pe malul stâng al Nistrului vor beneficia de elaborarea tururilor virtuale- un instrument care s-a dovedit eficient pentru promovarea fructelor în condiții de pandemie.

O parte din activitățile planificate vor fi implementate online, combinându-le cu cele care implică interacțiune fizică între parteneri, ținând cont de evoluția pandemiei provocată de COVID-19.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol