Actualitate

Procurorii au găsit acasă la fostul președinte al Moldovei  zeci de mii de euro și circa jumătate de milion de lei

Aproximativ jumătate de milion de lei, dar și zeci de mii de euro, ar fi fost găsite de procurori, până la această oră, în cadrul acțiunilor de urmărire penală care se desfășoară în privința fostului președinte al R.Moldova, Igor Dodon, notează Deschide.md.

Astfel, conform surselor Deschide în cadrul perchezițiilor desfășurate la rudele lui Dodon, oamenii legii au dat peste mai multe bunuri de preț și sume impunătoare de bani.

La casa părintească a fostului lider PSRM, din Sadova, pe lângă zecile de mii de lei, procurorii au dat și peste un plic cu aproximativ 10 mii euro cu înscripția „Pentru PSRM”.

Tot aici, organele de drept au dat și peste o recipisă prin care un oarecare Dumitru S. confirmă că a primit de la soția lui Igor Dodon, Galina, 25 000 de EURO ca „arvună pentru utilaje de bucătărie”.

Totodată, procurorii au descoperit și un set de șah dăruit lui Dodon de fostul șef al Moldtelecom și ex-viceministrul economiei, Vitalie Iurcu, bănuit de îmbogățire ilicită și stabilit în România.

În cadrul perchezițiilor în apartamentul cumnatului lui Igor Dodon, Petru Merineanu, procurorii anticorupție au dat peste mai multe bancnote de 100 de EURO.

Procurorii urmează să stabilească proveniența banilor.

Amintim că în această dimineață procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii SIS și CNA, au descins cu percheziții la Igor Dodon bănuit de coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Perchezițiile la domiciliul lui Dodon din sectorul Buiucani al capitalei continuă și în aceste clipe.

Back to top button