Primele autospeciale pentru acordarea primului ajutor achiziționate în cadrul Proiectului SMURD -2 au ajuns în R. Moldova ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Primele 10 autospeciale achiziționate în cadrul Proiectului SMURD -2 au ajuns în Republica Moldova. Acestea au fost livrate la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și urmează să completeze baza tehnică materială destinată acțiunilor de intervenție a echipajelor SMURD.

Opt autospeciale de tip FRAP sunt destinate intervenției rapide în caz de incendii sau accidente, evacuării și transportului de victime. Ele dispun de echipament pentru stingerea incendiilor, descarcerare, acordarea de prim ajutor, precum și de o celulă medicală. Mașinile performante de tip furgon cu tracțiune 4X4 au peste 190 cai putere și sunt destinate misiunilor de salvare. Totodată, la IGSU au ajuns și două ambulanțe de terapie intensivă care vor spori calitatea acțiunilor SMURD.

Conform Proiectului SMURD – 2, în total în Republica Moldova vor fi livrate 14 autospeciale dotate cu echipament medical performant pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea pacienților la spital, dar și efectuarea lucrărilor de descarcerare și salvare.

Proiectul transfrontalier SMURD 2 este finanțat de Uniunea Europeană cu un buget în valoare de peste 10 milioane euro și prevede reconstrucția a două puncte de operare SMURD la Ungheni și Cantemir, dar și construcția a patru platforme de aterizare – decolare pentru elicopterele SMURD în preajma a patru spitale din municipiile Chișinău, Bălți și Cahul. Perioada de implementare a activităților nominalizate vor fi realizate până la finele anului 2022.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol