Justiție

Primarul PSD din Mărăşeşti, reţinut pentru 24 de ore într-un dosar de abuz în serviciu şi delapidare

Primarul PSD al oraşului vrâncean Mărăşeşti, Valerică Chitic, a fost reţinut, marţi seara, pentru 24 de ore, într-un dosar privind mai multe infracţiuni, între care folosirea funcţiei pentru favorizarea altor persoane, delapidare, fals intelectual, folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi grup infracţional organizat, au precizat reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

“În urma audierilor care au avut loc marţi, faţă de primarul oraşului Mărăşeşti, Valerică Chitic, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, începând cu ora 22,10. Acesta are calitatea de suspect într-un dosar privind mai multe infracţiuni, printre care folosirea funcţiei pentru favorizarea altor persoane, delapidare, fals intelectual, folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi grup infracţional organizat. Facem precizarea că, până la adoptarea unei hotărâri judecătoreşti definitive, persoana reţinută se bucură de prezumţia de nevinovăţie”, a transmis, pentru Agerpres, procurorul de caz, Nicolae Pîrcălăbescu.

Potrivit sursei citate, marţi, procurorii vrânceni au efectuat mai multe percheziţii la Mărăşeşti, atât la sediul primăriei din localitate, cât şi la persoane fizice şi la o societate care ar avea legătură cu dosarul în care este cercetat primarul.

În urma acţiunilor, mai multe persoane au fost aduse la audieri, dar Chitic a fost singurul reţinut.

Totodată, susţin anchetatorii, cercetările în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea au pornit de la o sesizare din oficiu.

La percheziţii au fost ridicate mai multe documente, în urma analizei acestora urmând a se stabili prejudiciul în cauză, au adăugat anchetatorii.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button