Distribuți acest articol

Primarii de sector din București, primarul general al Capitalei, prefectul și ministrul Mediului s-au întâlnit miercuri la Primăria Sectorului 1, unde au discutat soluțiile pentru gestionarea problemei deșeurilor din cel mai mare oraș al României, care este vulnerabil în fața monopolurilor create de operatorii de salubritate, potrivit acestora.

Aceștia au ajuns la un acord pentru crearea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor București.

Asociația va fi responsabilă pentru dezvoltarea unei noi stații de depozitare în afara zonei Bucureștiului, însă este nevoie de o modificare legislativă din partea Guvernului pentru a putea face acest lucru în alte județe. Totodată, este nevoie de o stație de sortare și tratare în Capitală, pe lângă punctele de colectare a fracțiilor separate de deșeuri.

Pentru aceste proiecte pot fi accesate fonduri europene. Ministrul Mediulu, Tanczos Barna, a declarat, în urma întâlnirii, că Bucureștiul este “captiv, în ceea ce privește depozitarea deșeurilor.


Distribuți acest articol