Președintele R. Moldova: Voi semna curând decretul pentru dizolvarea Parlamentului și stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate
Distribuți acest articol

Maia Sandu, președintele R. Moldova, a anunțat că va semna în curând decretul pentru dizolvarea Parlamentului și stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate.

Astfel, șeful statului consideră că va îndeplini un lucru dorit foarte mult de oamenii din R. Moldova, „pentru care am primit un mandat puternic în alegerile prezidențiale – un Parlament curat și un Guvern stabil și profesionist care să lucreze pentru oameni”.

Potrivit sursei, astăzi s-a făcut dreptate pentru cetățenii R. Moldova. „La alegerile anticipate am toată încrederea că vom oferi o nouă șansă țării. Avem mult de muncit, însă știu că viitorul țării nu mai este în buzunarul unor hoți, ci este acum în mâinile cetățenilor”, a mai adăugat Maia Sandu.

De asemenea, referindu-se la decizia Curții Constituționale, președintele R. Moldova a specificat că aceasta este una firească, care „a deschis calea către alegerile parlamentare anticipate. Alegerile anticipate sunt iminente. Nu mai pot fi evitate”.

Maia Sandu a mai punctat că a venit momentul „să punem capăt unuia dintre cele mai corupte Parlamente din istoria Republicii Moldova”, iar starea de urgență nu poate fi folosită ca scut pentru coaliția PSRM-Șor „ca să-și mai voteze niște scheme și să amâne întâlnirea cu oamenii la vot”.

Amintim că astăzi, Curtea Constituțională a constatat existența circumstanțelor care să justifice dizolvarea Parlamentului de la Chișinău. Se întâmplă după ce la 29 martie 2021, președintele Maia Sandu a sesizat Curtea Constituțională pentru „constatarea circumstanțelor” de dizolvare a Parlamentului, în vederea organizării alegerilor anticipate, după ce Parlamentul a eșuat să voteze un guvern în termenele legale.

Ulterior, la 31 martie 2021, Parlamentul de la Chișinău a votat instituirea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru două luni, în perioada 1 aprilie-30 mai 2021. Decizia respectivă a fost luată cu voturile deputaților socialiști și ale celor din Platforma „Pentru Moldova”, din care face parte și Partidul Șor. Opoziția a suspectat atunci că instituirea stării de urgență ar avea drept scop blocarea și amânarea dizolvării Parlamentului.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol