Axa Berlin-Moscova deranjată de axa AUR București-Chișinău – CRITICII.RO
Distribuți acest articol

Președinte Autorității Electorale Permanent a cerut o legislație mai clară în ceea ce privește finanțarea campaniilor electorale. El consideră că nu există un control foarte strict asupra sumelor ce se depun sau se cheltuit și ulterior se fac decontări electorale care nu pot fi verificate.

Cel mai important lucru este să avem un cod al organizării şi funcţionării partidelor, care să cuprindă şi partea de finanţare a campaniilor electorale şi partidelor politice, pentru că degeaba îi sancţionăm cu 50.000 de lei, cu 200.000 de lei amendă, pentru că asupra conducerii acelor partide care nu primesc subvenţii nu ne putem îndrepta cu prea multe lucruri atunci când nu remediază problemele sau nu plătesc amenzile”, a spus Mituleţu Buică, la un eveniment online dedicat prezentării raportului Expert Forum privind finanţarea partidelor politice pentru anul 2020” a declarat Constantin Mitulețu Buică.

PNL, PSD și USR au avut cheltuieli electorale și până la 30 de ori mai mari decât AUR. George Simion a susținut public că acești bani sunt în realitate devalizați și sunt rambursări fictive ce se duc către conducerile partidelor politice.


Distribuți acest articol