Distribuți acest articol

Ținta impusă de premierul țării în campania de vaccinare este puțin probabil să fie atinsă. Ritmul în care românii se vaccinează este destul de redus, chiar dacă politicieni fac zarvă în prima zi la inaugurarea unui centru, a doua zi, centrul este pustiu…

A doua ediție a Maratonului Vaccinării, de la CRAFT din Timișoara, a fost un eșec total. Dacă la prima ediție au fost imunizați peste 6.700 de participanți, la cea de-a doua ediție bilanțul a fost de doar 8.500 de persoane imunizate, din care 6.700 au fost cei care au avut rapel cu cea de-a doua doză de Pfizer.

„Asta înseamnă că noi am reușit să resuscităm spiritul pro-vaccinare, dar pe lângă aceasta, cred că mesajul pe care îl transmitem țării este unul deosebit. Mulțumesc gazdei noastre, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara, care ne-a oferit acest centru extraordinar. Am mers la domiciliu și am vaccinat oameni cu probleme de mobilitate, cazuri sociale. Am făcut acest screening populațional, care a fost deosebit de util. Am depistat multe cazuri de diabet, de tulburări de ritm. Am vaccinat un grup de imigranți și ne bucurăm, pe lângă grupul de deținuți de la Penitenciarul din Timișoara”, a afirmat, luni dimineață, după închiderea Maratonului Vaccinării, prof. Dorel Săndesc.


Distribuți acest articol