Premierul Florin Cîțu, după întrevederea cu președintele Maia Sandu: România rămâne cel mai important partener al Republicii Moldova
Distribuți acest articol

România rămâne cel mai important partener al Republicii Moldova și al cetățenilor ei. Declarația a fost făcută de premierul Florin Cîțu, după întrevederea de astăzi cu Maia Sandu, președintele R. Moldova. 

Prim-ministrul României a apreciat această întâlnire ca fiind una „foarte bună”, subliniind că s-a discutat inclusiv despre derularea campaniei de vaccinare, „cea mai sigură cale pentru a depăși cu bine criza sanitară și a reveni la o viață normală”.

Indiferent pe ce parte a Prutului trăim, suntem cu toții preocupați să gestionăm cât mai bine pandemia și să protejăm sănătatea cetățenilor noștri. Am sprijinit sistemul medical și cetățenii Republicii Moldova prin donația de vaccinuri și echipamente sanitare și vom continua să oferim ajutor. Am discutat cu doamna președinte Maia Sandu despre condițiile în care cetățenii români din Republica Moldova să aibă posibilitatea să se imunizeze împotriva COVID-19 în centre de vaccinare din România, indiferent dacă dețin sau nu domiciliu în țară. România rămâne cel mai important partener al Republicii Moldova și al cetățenilor ei. Solidari și responsabili în eforturile de combatere a pandemiei COVID-19 vom depăși cu bine această perioadă și vom reveni la o viață normală”, a mai punctat premierul Florin Cîțu.

Amintim că astăzi, Maia Sandu se află la București pentru câteva ore, după întoarcerea de la Strasbourg, unde a susținut un discurs la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. În România, președintele R. Moldova s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu și ar urma să mai aibă întrevederi cu preşedintele Senatului, Anca Dragu, dar și cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol