Premierul de la Chișinău, despre donația de vaccin rusesc promisă de Dodon: ,,Oficial, nu am văzut nimic”
Distribuți acest articol

Aureliu Ciocoi, premierul interimar de la Chișinău, nu știe nimic despre așa-zisa donația de vaccin rusesc Sputnik V care ar urma să ajungă în Republica Moldova. 

Fiind întrebat dacă există o informație precisă despre donația de 180 de mii de doze de vaccin rusesc, despre care Igor Dodon a spus că ar urma să ajungă săptămâna aceasta la Chișinău, șeful guvernului interimar a subliniat că „oficial încă nu am văzut nimic la acest capitol”.

De asemenea, Aureliu Ciocoi nu este sigur că Guvernul de la Chișinău va cumpăra, cu cele 60 de milioane de lei alocate din Fondul de rezervă, doar vaccinul rusesc Sputnik V, așa cum anunța anterior liderul socialiștilor.

Nu știu dacă este posibil la ora actuală să fie asigurată această cantitate chiar și prin procurarea contra cost, pentru că cunoaștem dificultățile prin care trece capacitatea de producție a Federației Ruse a vaccinului Sputnik V, dar, mă rog, dacă există un lot disponibil pentru achiziție, suntem în măsura să examinăm orice ofertă alături de celelalte vaccinuri care sunt eligibile pentru a fi achiziționate și importate de către Republica Moldova. În situația în care suntem trebuie să aducem în țară orice vaccin care este disponibil pe piață”, a menționat premierul interimar de la Chișinău într-un interviu pentru Europa Liberă.

Amintim că, anterior, în cadrul emisiunii sale online, Igor Dodon, aflat în vizită la Moscova, a anunțat că Rusia va oferi gratuit un lot de 180 de mii de doze de vaccinuri împotriva coronavirusului, care ar urma să ajungă în R. Moldova săptămâna aceasta.

Totodată, deși nu deține nicio funcție de responsabilitate publică, liderul PSRM ar fi discutat cu șeful – adjunct al administrației prezidențiale de la Kremlin, Dmitri Kozak, despre posibilitatea ca Republica Moldova să cumpere de la ruși cel puțin jumătate de milion de doze de vaccin Sputnik V.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol