Pod peste Nistru, dorința „fierbinte” a președinților R. Moldova și Ucrainei
Distribuți acest articol

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, în cadru vizitei de lucru pe care a efectuat-o în zilele de 19-20 iulie la Batumi, Georgia. 

Oficiali au discutat, în mod special, despre construcția podului peste Nistru. „O atenție deosebită a fost acordată chestiunii ce ține de dezvoltarea potențialului de transport și tranzit al Ucrainei și Republicii Moldova”, transmite presa ucraineană.

Astfel, cei doi șefi de stat au căzut de acord cu privire la necesitatea de a urgenta realizarea proiectului pilot în acest domeniu – construcția unui pod de frontieră peste Nistru în regiunea localităților Iampol și Cosăuți.

Președinții R. Moldova și Ucrainei au mai discutat despre pașii prioritari în ceea ce privește ameliorarea cooperării comerciale și economice, identificând domeniile cheie ale interacțiunii economice dintre cele două state, cooperarea în sectorul energetic și implementarea proiectelor comune de infrastructură.

La rândul său, Maia Sandu a anunțat că în cadrul discuțiilor cu omologul său ucrainean au fost abordate mai multe subiecte de pe agenda bilaterală.

Am convenit că, odată cu instalarea noului executiv de la Chișinău, guvernele țărilor noastre se vor convoca pentru a lucra punctual pe aceste subiecte, ce vizează interesele ambelor țări”, a mai spus Maia Sandu.

Amintim că, în luna ianuarie, în cadrul unei vizite oficiale la Kiev, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a semnat cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski un memorandum de cooperare în domeniul infrastructurii. Unul dintre proiecte prevede construirea unui pod peste Nistru în regiunea Iampol-Cosăuţi, ca parte a unei autostrăzi care va face legătura între Chişinău şi Kiev.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol