Distribuți acest articol

Pesta porcină distruge real efectivele de porci din România. Acum 30 de ani nimeni nu își punea problema de așa ceva, părea doar un coșmar îndepărtat.

De vreo 15 ani situația a scăpat de sub control. Pesta porcină există, porciu mor. România are interzis la export dar nu poate asigura nici jumătate din consumul intern.

În ciuda măsurilor dure din ferme, dispar efective întregi.

Pesta porcină a ajuns și în satele românești.

Acum se pune problema: cum ajunge?

Virușii nu rezistă în libertate decât câteva ore și diferă de la un animal la altul. Se spune că este purtat de animalele sălbatice sau de păsări, dar fermele sunt izolate sanitar. Chiar și în gospodării porcii sunt închiși, nu au contact cu animale similare. Plus că un virus nu trece de la o specia la alta decât foarte greu.

Este o situație de analizat. Este pesta porcină distribuită natural sau ar trebui deja să luăm în considerare o acțiune teroristă de distribuție forțată, premeditată, cu scopul de a face.

Procurorii și serviciile de informații ar trebuie să înceapă și o cercetare în acest sens. Dacă cumva pesta porcină este adusă și menținută premeditat în România tocmai mai ca să prăbușească industria zootehnică.

Avem cu ce hrăni animalele și importăm cantități impresionante de carne. Exportăm de asemenea cereale ieftine în loc să producem carne.

Cineva este favorizat de acest lucru, sunt companii străine care sunt beneficiarii.

Uneori este bine să nu credem întâmplări, cu o dronă poți face foarte mult rău dacă țara nu este apărată. Dacă vorbim de un atac biologic? Haideți și numai să avem o așa suspiciune.


Distribuți acest articol