Pescarul înecat în urma unui incident cu grănicerii din regiunea transnistreană, caz în atenția Guvernului
Distribuți acest articol

Biroul politici de reintegrare de la Chișinău s-a autosesizat în urma incidentul produs, marți, 11 mai 2021, atunci când un cetățean al R. Moldova s-a înecat în apele Nistrului, după ce ar fi fost gonit de către așa-zișii grăniceri din regiunea transnistreană. 

„În legătură cu informațiile apărute în spațiul public referitor la cazul tragic care s-a produs ieri, 11 mai 2021, în apropierea satului Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, soldat cu înecul unui cetățean în râul Nistru, Biroul politici de reintegrare vine cu următoarele precizări. Biroul politici de reintegrare s-a autosesizat asupra incidentului în urma informațiilor operative obținute pe teren și comunicate de către organele de drept care continuă acțiunile de investigare prevăzute de lege”, a informat instituția.

Totodată, sursa a mai subliniat că a cerut reprezentantului politic al Tiraspolului în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană să prezinte informații detaliate pe acest caz și elucidarea circumstanțelor „în contextul în care corpul neînsuflețit al persoanei respective a fost transportat pe malul stâng al Nistrului de către colaboratori ai așa-numitelor structuri de forță din regiune, inclusiv cu cererea de a fi transmis neîntârziat organelor de drept abilitate și rudelor apropiate”.

De asemenea, mediatorii și observatorii în formatul „5+2”  au fost informați despre respectivul caz, iar subiectul urmează să fie abordat de către delegația Republicii Moldova la ședința de mâine a Comisiei Unificate de Control.

În același context, Biroul politici de reintegrare a dat asigurări că„ alături de alte instituții ale R. Moldova, va continua să elucideze toate circumstanțele tragicului eveniment.

Amintim că în dimineața zilei de miercuri, 12 mai 2021, presa de la Chișinău a informat că un bărbat în vârstă de 47 de ani, originar din localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, a murit în apele râului Nistru, după ce ar fi fost gonit de către așa-zișii grăniceri din regiunea transnistreană.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol