Parlamentul a spus NU Guvernului Gavrilița. Președintele R. Moldova cheamă fracțiunile parlamentare la consultări
Distribuți acest articol

Premierul desemnat, Natalia Gavrilița, nu a primit joi, votul de încredere al deputaților din Parlamentul de la Chișinău. Niciun deputat nu a votat pentru învestirea Cabinetului de miniștri.

„Nicio mână ridicată, zero voturi, așa văd. Felicitări doamna premier desemnat”, a declarat socialista Zinaida Greceanîi, președintele Parlamentului de la Chișinău.

Parlamentul a examinat timp de mai multe ore învestirea Guvernului în frunte cu Natalia Gavriliță, care însă, a îndemnat deputații să nu o voteze, pentru a declanșa alegeri parlamentare anticipate.

Mai mult, Natalia Gavrilița a criticat dur deputații de la Chișinău, menționând că aceștia nu mai reprezintă voința cetățenilor R. Moldova și i-a îndemnat să plece din Parlament.

Conform Constituției, președintele R. Moldova, Maia Sandu, urmează să desemneze, pentru a doua oară, un candidat la funcția de premier.

În acest sens, președinta R. Moldova, Maia Sandu, cheamă fracțiunile parlamentare la o nouă rundă de consultări. Discuțiile ar urma să aibă loc începând cu ora 17.00.

Amintim că astăzi, Igor Dodon a declarat că PSRM nu va vota Guvernul Gavrilița și a venit cu propria propunere de premier al R. Moldova. Este vorba despre Mariana Durleșteanu, fostul ministru al Finanțelor, în guvernul condus de Zinaida Greceanîi.

Totodată și Platforma Demnitate și Adevăr a anunțat astăzi disponibilitatea formării și asumării unui guvern minoritar anti-cirză până la alegerile parlamentare anticipate, în frunte cu liderul formațiunii, Andrei Năstase.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol