Distribuți acest articol

USR este un partid de 5% deoarece, în setea după control al liderilor, nu s-a construit o structură puternică cu lideri locali.

Cioloș și Barna vor puterea cu orice preț, chiar dacă acest lucru înseamnă lipsa structurilor locale de orice fel. Partidul USR există doar prin corpul de parlamentari, guvernanți și funcții publice dobândite la nivel local și județean. USR nu are membri, nu are filiale, nu își dorește ca ele să existe.

În acest timp PNL este în disoluție. Ceea ce ar fi trebuit să fie un act democratic, alegerile naționale, devine un proces dezbinator și plin de ură. Cîțu este impus, deloc un lider, Orban este slab, incapabil să ducă partidul sus.

Puterea corupe iar PNL și USR sunt la acest moment mai slabe decât arată sondajele de opinie. Bătaia pe ciolan e puternică și a generat mai multă dezbinare decât forță reală.

În acest timp singurul partid care construiește este AUR. Pe rețele se vede o agitație puternică, se construiesc filiale, inclusiv la nivel de comună. Se pot vedea români noi, oameni simpli, mânați de dorința de a face bine.

Nu arată ca politicienii obișnuiți, în costume scumpe și cu vorbele la ei. Sigur că lipsa de experiență va genera neajunsuri, dar s-ar putea să fie mai bine așa decât cu personaje contaminate.


Distribuți acest articol