Actualitate

Opinie. Basarabia e România și Taiwan e China

Taiwan este China, asupra acestui aspect nimeni nu are nici un dubiu și nici nu se susține altceva la nivel internațional. Nici măcar cei din Taiwan nu susțin o altă opinie.

În urma războiului civil ce a avut loc în interiorul Chinei la mijlocul secolului trecut regimul comunist a învins, însă o parte a susținătorilor forțelor așa-zis democratice s-au retras în Taiwan.

Această insulă există astăzi cu o administrație proprie deoarece reprezintă modul prin care SUA consumă Chină în false probleme. Să îți ții dușmanii ocupați reprezintă o practică curentă înscrisă în cărțile de strategie militară sau geopolitică. Să nu uităm că Rusia a deschis mai multe conflicte în statele din jur numai ca să le dea de treabă pe termen lung.

Aceste conflicte interne artificiale sau susținut din exterior nu au scopul de a se ajunge la o finalitate ci de a lăsa statele să se consume tot așa cum un bolnav de cancer se consumă sub boală.

SUA nu prea se joacă la nivel internațional, când are de aplicat o strategie care să îi asigure supremația nu face deloc rabat de la desfășurarea de acțiuni. De aceea vedem intervenții constante și corective ale SUA prin diferite zone acolo unde interesele lor sunt puternic afectate.

China nu a recunoscut niciodată Taiwanul , dar România a recunoscut Basarabia. Coreea de Sud nu a recunoscut Coreea de Nord și viceversa este valabilă. Așa fac statele normale, nu mimează susținerea unui lucru care nu există și chiar îl întrețin.

România a greșit că a recunoscut independența republicii Moldova și ar trebui să aibă o politică oficială de unificare, una asumată, tot așa cum o politică asumată are China sau Coreea și cum a avut Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button