Actualitate

Opinie. Au crescut taxele și impozitele la firme și pentru români dar au majorat salariile primarilor, viceprimarilor și altor bugetari de lux

România se află în plină criză economică și nu se vede nici o cale reală prin care am putea ieși din această zonă. Guvernele care au condus România în ultimii 3 ani se dovedesc total iresponbile dar și incompetente.

Prețurile la produse și servicii au crescut deoarece statul român se împrumută excesiv și este necesară creșterea permanentă a masei monetare. Românii nu sunt impozitați doar prin taxe și impozite, cea mai mare impozitare se face prin Inflație, adică tipărirea de bani fără acoperire pentru a satisface bugetul de stat.

Avem 1,3 milioane de angajați în mediul de stat, doar 4,5 milioane de angajați în mediul privat și care susțin și 5 milioane de pensionari. Statul este anchilozat, este un stat creat numai pentru existența PSD și PNL și nu pentru a oferi servicii reale.

S-a început cu o guvernare PNL Orban susținută tacit de către PSD, au urmat alegerile și a venit la putere tot o guvernare PNL-USR Orban, apoi una PNL-USR Cîțu și acum una PNL-PSD Ciucă. Constanta acestor guvernări catastrofale o reprezintă partidele PNL și UDMR. Pare că în toată această perioadă s-a dorit de către forțe oculte distrugerea echilibrului economic.

România se află în criză, antreprenorii o duc greu, angajații o duc greu puternic afectați de așa-zisa liberalizare a energiei și consumului de gaz.

Guvernul a venit și a spus românilor că trebuie să strângem cureaua, să răbdăm, așa greu este la toată lumea. În acest sens au crescut impozitele pe proprietate pentru toți românii și au crescut și taxele pentru firme.

Practic s-a cerut antreprenorilor și angajaților din mediul privat să suporte costurile grele ale acestei crize, în loc să se vină cu măsuri de relaxare fiscală pentru a putea supraviețui mai ușor. Numai în România măsurile luate au fost exact invers față de cele normale în perioadă de criză.

Ai fi spus că trebuie să facem acest lucru, în condițiile în care mediul privat din România este ca și inexistent și ținut jos de politicile catastrofale ale PSD și PNL. România are un stat superbirocratizat și cu prea mult angajați față de puterile reale ale mediului privat. Ca să fie clar pentru toată lumea, fără mediu privat nu există nici o economie națională, în România statul nu are active de producție relevante pe care să le gestioneze, statul are aproape 1,3 milioane de salariați dar care răspund altor nevoi.

În loc să manifeste solidaritate față de perioada grea prin care trec românii ce să vedem: după creșterea taxelor și impozitelor, că doar aveau nevoie de bani la bugetul de stat, au trecut la creșterea salariilor bugetarilor și acest lucru în condițiile în care salariile medii la stat sunt cu mult peste salariile medii în zona de privat. Acest dezechilibru nu apare deoarece nu ar dori zona privată să plătească mai mulți bani ci pentru că pur și simplu acești bani nu există. Dacă la sfârșit de lună îți rămân datorii și nu profit, atunci cu siguranță nu ai de unde da acești bani.

Nu mai vorbim despre faptul că în România există o suprataxare a muncii, dar mai exact putem vorbi despre o suprataxare a sărăciei. Peste două milioane de români trăiesc cu salariul și cu pensia minimă, mult sub coșul zilnic.

Statul are cheltuieli excesive, la momentul de față pur și simplu sufocă mediul privat. Este mai ușor să faci afaceri în Europa, oriunde, decât în România. Ne aflăm în țara lui cum nu se poate face un lucru, cum să îți punem pierdici, cum să facem legi prin care să generăm birocrație și din birocrație corupție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button