O candelă pentru unitatea neamului românesc va arde și la Suceava
Distribuți acest articol

PS Antonie, Episcop de Bălți, a dus în dar la parohia Rădășeni, județul Suceava, o candelă a cărei lumină să ardă pentru unitatea neamului românesc. 

Duminică, 23 mai 2021, PS Antonie, Episcop de Bălți, a coliturghisit, împreună cu alți șase ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, la parohia Rădășeni din județul Suceava, unde a participat la slujba de resfințire a bisericii.

La final, PS Antonie a dăruit o candelă sfântului locaș, nou sfințit, care va arde la Rădășeni pentru unitatea neamului românesc.

„Aici este Candela Unității Naționale, cu îndemnul ca preoții și credincioșii să aibă grijă să ardă această candelă pentru neamul nostru românesc, și, bineînțeles să rostească câte o rugăciune și pentru Basarabia. Basarabia este pământ românesc, care trebuie recuperat. Și voi, fraților de aici, când vă rugați seara sau dimineața să spuneți o rugăciune pentru Basarabia. Dumnezeu va auzi rugăciunile noastre și cu siguranță vom putea trăi un alt moment așa cum a fost cel din anul 1918”, a menționat Episcopul de Bălți.

Amintim că PS Antonie obișnuiește să lase câte o candelă pentru unitatea neamului românesc în fiecare biserică din Țară, unde oficiază prima dată Sfânta Liturghie.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol