Distribuți acest articol

USR-PLUS a declarat prin vocea lui Ionuț Moșteanu faptul că alianța ce o reprezintă nu mai susține actualul premier. Ionuț Moșteanu cere demisia lui Florin Cîțu după ce premierul a luat decizia curajoasă de a oprit dezastrul de la ministerul sănătății, acolo unde Vlad Voiculescu lua decizii aberante după decizii aberante fără a se consulta cu specialiștii din sistemul medical.

“Birourile Naționale ale USR și PLUS, reunite, au decis în ședința de urgență de astăzi următoarele:Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional. A luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care am format această Coaliție de guvernare. De la bun început am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România și până azi așa au fost luate deciziile comune.Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru.Încă din prima zi a mandatului său, Vlad Voiculescu a început un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv domnul Cîțu, atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține. Amintim între acestea: transparența actului de guvernare, demararea procesului de depolitizare în sănătate, aducerea de profesioniști la casele de asigurări de sănătate și demararea procedurilor necesare construirii de spitale noi. În al doilea rând, anunțul privind preluare a interimatului de la Sănătate este făcut fără consultarea USR PLUS. Și aceasta este o dovadă de lipsă de responsabilitate politică într-un moment foarte greu pentru țară. Florin Cîțu l-a demis unilateral pe Vlad Voiculescu fără nicio evaluare, făcând jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună.Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o coaliție de guvernare care își asumă reforme, nu una în care doar le aprobă dar nu le și face. Cerem de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu” a declarat Ionuț Moșteanu, deputat USR-PLUS și lider al partidului condus de Dan Barna.

Solidaritatea lui Ionuț Moșteanu cu Vlad Voiculescu nu este una întâmplătoare. Amândoi au trecut în CV-uri facultăți pe care nu le-au terminat și diplome ce nu au putut să le pună la dispoziție. Ionuț Moșteanu spune că a făcut Politehnica în doar 3 ani, însă în acea perioadă ciclul de educația la Politehnică era de 5 ani, ceea ce înseamnă că în realitate liderul USR-PLUS nu și-a terminat studiile.

Cu toate acestea acest lucru nu l-a împiedicat să fie numit lider al USR-PLUS, tot așa cum Vlad Voiculescu a fost numit cu studii de liceu ministru al sănătății.

În fapt USR-PLUS nu a căutat să aducă oameni buni în ministere ci oameni care să fie ușor controlați și șantajați. Cineva se află în spatele acestui partide și trage ițele cu oameni care nu sunt pregătiți să conducă România și care o conduc așa cum este o mașină condusă spre zid.


Distribuți acest articol