Municipiile Ungheni și Cahul, servicii moderne de colectare a gunoiului printr-un program finanțat de UE
Distribuți acest articol

Municipiile Ungheni și Cahul, precum și comunitățile învecinate vor beneficia de servicii moderne de colectare și transportare a deșeurilor menajere printr-un program finanțat de UE. 

În acest sens, în cadrul programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, au fost oferite două autospeciale pentru operatorii de servicii comunale din Ungheni și din Cahul. Valoarea achiziției este de 139,320 de euro, acordați cu asistența financiară a Uniunii Europene.

Mașinile au capacitate de 18 m3 (pentru Cahul) și 16 m3 (pentru Ungheni), asigură un grad mare de compactare a deșeurilor și au în dotare parametri sporiți pentru securitatea si confortul operatorilor.

Astfel, autospecialele sunt donate cu două trepte operatori și mânere de sprijin pentru operatori, în spate pe ambele părți, bare de suport și scări retractabile, senzori pentru semnalizarea prezenței operatorilor pe platformele de lucru, limitarea deplasării înapoi a vehiculului atunci când operatorii sunt pe platformele din spate, semnal sonor pentru mers înapoi in marșarier, întrerupătoare de oprire în caz de urgență, sistem de frânare cu dublu circuit dotat cu ABS, faruri de ceață față si spate, dar și multe altele.

Respectiva achiziție va contribui la îmbunătățirea accesului cetățenilor la serviciile comunale de calitate din regiunile cheie, cât și la consolidarea capacității operatorilor de servicii comunale din centrele urbane pentru a deveni prestatori de servicii în regiune.

La prima etapă de noile servicii vor beneficia municipiul Cahul și zonele învecinate, dar și municipiul Ungheni și alte 11 localități rurale.

Menționă că programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, prietenoasă mediului, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 milioane de euro și este finanțat de Uniunea Europeană.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol