Actualitate

Ministrul de Externe de la București: Soluționarea conflictelor prelungite, prioritate pentru România

Soluționarea conflictelor prelungite reprezintă o prioritate pentru România. Declarații în acest sens au fost făcute de Bogdan Aurescu, ministrul de Externe de la București, care a participat astăzi la cea de-a 131-a reuniune a Comitetului Miniștrilor al Consiliului Europei.

În discursul său, oficialul a menționat că Romania este angajată activ în eficientizarea multilateralismului și întărirea rezilienței strategice pe baza valorilor democratice, dar și a dreptului internațional.

De asemenea, Bogdan Aurescu a subliniat necesitatea constituirii, pentru un viitor durabil, a unui spațiu juridic european comun, bazat pe principiile statului de drept.

Ministrul de Externe al României a exprimat și susținerea pentru eforturile menite să descurajeze orice tip de propagandă în favoarea ideologiilor extremiste și a mesajelor instigatoare la ură.

În ceea ce privește conflictele prelungite, ministrul Bogdan Aurescu a accentuat că soluționarea acestora reprezintă o prioritate pentru România. Astfel, a subliniat necesitatea reluării dialogului politic în vederea identificării unor soluții pașnice bazate pe principiile dreptului internațional și respectarea suveranității și integrității teritoriale ale statelor vizate”, se arată într-un comunicat al MAE.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button