Miniştrii agriculturii din România și R. Moldova vor avea o întrevedere ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare de la Chişinău, Viorel Gherciu, și ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de la București, Nechita-Adrian Oros, urmează să aibă o întrevedere până la sfârșitul lunii septembrie. Oficialii au stabilit acest lucru în cadrul unei discuții telefonice.

Miniştrii au discutat despre consolidarea relaţiilor de cooperare bilaterală în sectorul agroalimentar şi au precizat că urmează şi o întrevedere până la sfârşitul lunii septembrie.

Ministrul Republicii Moldova a subliniat, în cadrul discuției, că Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare este interesat de preluarea experienţei şi a schimbului de bune practici în vederea creării fondului de garantare a creditelor în agricultură, stabilirii unui Program de Twinning pentru Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură şi facilitarea cooperării dintre micii producări şi a accesului pe piaţa locală.

De asemenea, ministrul Gherciu a menţionat că este importantă experienţa din România în modificarea legislaţiei cu privire la achiziţiile publice a produselor alimentare destinate hranei copiilor, punând accent pe calitatea produselor, dând prioritate produselor autohtone, achiziţionate direct de la producătorii din imediata apropiere de localitate, fără intermediari.

Cei doi oficiali au subliniat că vor discuta detaliat despre cooperarea bilaterală în cadrul întrevederii oficiale, ce urmează a fi organizată până la sfârşitul lunii septembrie 2021.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol