Actualitate

Minerii au ieșit în stradă: Afară, afară cu trădătorii din țară!

Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia protestează la această oră, împotriva celor care au decis închiderea Carierei Roșia. Fără această carieră, Complexul Energetic Oltenia nu se poate menține pe linia de plutire, iar facturile vor exploda din nou, relatează sabotorii.ro.

Sunt peste o sută de mineri și energeticienii, în frunte cu președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe. Oamenii strigă “Hoții”, “Trădătorii”, “Afară, afară, cu trădători din țară”.

Minerii și energeticienii care participă la protest strigă “Nu cedăm!” și “Bankwatch, nu uita, CEO nu e casa ta”.

Protestul are loc în fața unui hotel în care sunt cazați activiștii de mediu, care refuză să stea de vorba cu salariații din minerit pe care vor să îi lase fără serviciu.

Minerii scandează “Ieșiți afară, lașilor!” și “Bankwatch, nu uita, România nu-i a ta!”, dar și “România, trezește-te!” și “Gorjul, lângă noi!”.

“Bankwatch, spune drept, Slugă la străini ne vrei”, este o altă scandare a minerilor și energeticienilor.

Bankwatch este un ong finanțat de ministerul Mediului din Germania care se luptă din răzputeri să închidă toate minele din România.

Reamintim că Tribunalul București a suspendat acordul de mediu al Carierei Roșia înainte de judecarea pe fond, într-o perioadă critică a sistemului energetic. Cariera Roșia este cea mai mare din țară și, dacă va rămâne închisă până la următorul termen de judecată, stabilit în bătaie de joc la jumătatea lunii septembrie, România nu va avea stocurile de lignit pentru iarnă.

Protestul este și împotriva USR, după ce doi lideri ai formațiunii, între care și fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, au venit pe 1 iulie în Gorj, pentru a suna la 112, să ceară Poliției închiderea Carierei Roșia.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button