Actualitate

Măsurile decise de Comisia Europeană sunt literă de lege pentru România – Guvernul Ciucă anunță că va modifica ordonanța pe energie

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că Guvernul va modifica ordonanța de urgență pe energie în cazul în care va fi nevoie de completări în acord cu noile măsuri care vor fi decise de Comisia Europeană în această săptămână.

„Orice problemă care va apărea după intrarea în vigoare a ordonanței și după ce, pe data de 9, vom avea decizia de la nivelul Comisiei Europene, urmează ca în funcție de aceste elemente noi de decizie să procedăm la completarea ordonanței de urgență a guvernului”, a transmis premierul.

El a afirmat că dorește ca săptămâna viitoare să aibă loc o întâlnire a comitetului de iarnă, în care să discute în detaliu măsurile pe care România trebuie să le aibă în vedere.

„Practic, în acest moment, odată cu ordonanța de urgență aprobată săptămâna trecută, am reușit să echilibrăm pachetul de măsuri pentur a putea să gestionăm așa cum se cuvine asigurarea cu energie, menținerea costului final pentru consumatorii casnici și pentru IMM-uri și industria alimentară. De asemenea, cred că este important să subliniem din nou că cetățenii vulnerabili vor menține același cost la plata energiei și la plata gazelor. Asigurarea este cât se poate de clară. Nu cred că cetățenii trebie să își facă probleme din acest punct de vedere”, a precizat Ciucă.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button