Marea Britanie, o nouă donație de echipament medical pentru Ministerul Apărării de la Chișinău
Distribuți acest articol

Marea Britanie a oferit o nouă donație de echipament medical de protecție pentru Ministerul Apărării de la Chișinău. 

Donația include cardio monitoare, lămpi bactericide, concentratoare de oxigen, dezinfectante, costume şi măşti de protecţie. Costul echipamentului este de peste 300 de mii de lei moldovenești.

Potrivit lui Steven Fisher, ambasadorul Marii Britanii, donația respectivă simbolizează legăturile strânse între cele două state.

Mare Britanie este cot la cot cu Republica Moldova în lupta contra pandemiei, iar cu această asistență subliniem importanța relațiilor în domeniul apărării între cele două state. Oferim acest sprijin pentru a proteja pe cei care au grijă de cei afectați de COVID. Donația respectivă demonstrează legătura strânsă între ministerele noastre ale apărării, care continuă să crească într-un ritm impresionant”, a declarat diplomatul.

La rândul său, Victor Gaiciuc, ministrul Apărării de la Chișinău, a mulțumit partenerilor britanici pentru sprijinul constant acordat Armatei Naționale.

Amintim că, la începutul lunii martie 2020, Marea Britanie a donat, de asemenea, echipamente medicale pentru protejarea de COVID-19, în valoare de circa 388 de mii de lei moldovenești.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol