Actualitate

Marcel Ciolacu anunță că economia se prăbușește sub guvernarea PSD-PNL-UDMR: „Este posibil să avem o criză economică”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat că este posibil să avem o criză economică, iar pentru prima oară, se anticipează o eventuală criză şi se vine cu un plan de măsuri de sprijin pentru România.

Liderul PSD a precizat că Ordonanţa privind preţurile materialelor de construcţii va intra săptămâna viitoare în Guvern, pentru că ”avem investiţii de aproape 40 de miliarde de lei blocate”.

”Este posibil să avem o criză economică, fără doar şi poate, am avut şi cu comisarul european pe economie, domnul Gentiloni, o discuţie pe cifre”, a spus liderul PSD, precizând că ”riscul major este să vedem de unde va veni această criză”.

”Nu România va declanşa această criză, este evident. Sunt ţările cele mai apropiate de zona de conflict cel mai afectate, ţinând cont de tranzitul refugiaţilor şi ceea ce se întâmplă. Marele nostru noroc este că noi ne-am învăţat, istoric, de mult lecţia cu Rusia şi nu suntem atât de dependenţi pe cât s-a crezut de resursele de gaze, în primul rând, şi de petrol, la energia electrică chiar deloc”, a mai spus preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu a afirmat că există o dependenţă a României, nu doar a Europei, de Ucraina, pe zona de materiale de construcţii, îngrăşăminte.

”În Europa, numai o ţară industrializată puternic, cum e Germania, poate să declanşeze o criză profundă”, a arătat Ciolacu, arătând că discuţiile din coaliţiei în acest sens au fost.

Back to top button