Maia Sandu, despre salariul pe care îl încasează: Față de o pensie, e mare, față de salariul altor funcționari, e mic
Distribuți acest articol

Un salariu de 15.600 de lei moldovenești, echivalentul a puțin peste 700 de euro primește Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. 

Dezvăluiri în acest sens au fost făcute chiar de șeful statului, care a precizat că acesta este un salariu mare comparativ cu remunerările primite de mulți alți cetățeni ai R. Moldova.

„Am un salariu net de 15.600 de lei. Bonusuri nu am, iar despre al 13-lea salariu nu știu că nu am ajuns acolo. Raportat la pensia medie este un salariu foarte mare. Raportat la alte salarii pe care le primesc unii angajați în agențiile publice e puțin. În situația în care suntem, un Guvern și un Parlament responsabil trebuia să limiteze anumite salarii pentru că suntem în criză. Să știți că primesc salarii foarte mari, inclusiv șefi de agenții care nu fac nimic. (…) Repet, e un salariu foarte bun pentru mine, un salariu mare comparat cu salariile pe care le primesc unii cetățeni”, a precizat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Cotidianul LIVE”.

Totodată, președintele R. Moldova a mai specificat că nu primește alte bonusuri sau beneficii financiare, excepție fiind doar mașina de serviciu din partea Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Conform ultimei declarații de avere, președintele R. Moldova deține un apartament în sumă de aproximativ 440 mii de lei moldovenești și un automobil Toyota RAV4 în valoare de 170 mii de lei moldovenești. De asemenea, Maia Sandu mai are un depozit bancar într-o instituție din SUA, în care păstrează aproape 17600 de dolari, dar și un cont curent într-o bancă din R. Moldova, cu suma de 10 mii de lei moldovenești.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol