Distribuți acest articol

Este vorba despre Liceul “Ștefan Odobleja”, Școlile gimnaziale nr. 126, nr. 131, nr. 144, nr. 188, nr. 280 și “Mircea Sântimbreanu” și Grădinițele nr. 35 și nr. 185.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 5, transmis AGERPRES, în aceasta zonă administrativă, 17 scoli și grădinițe sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, livrarea apei calde și a căldurii fiind efectuata de Termoenergetica București, iar la noua dintre ele se înregistrează probleme.

Primăria Sectorului 5 a anunțat joi, 4 februarie, că a transmis o sesizare către Primăria Capitalei cu privire la faptul că mai multe scoli nu au căldură și apă calda, în condițiile în care cursurile urmează să se reia în data de 8 februarie.

În cazul în care în unele unități de învățământ temperatura vă fi prea scăzută, Primăria Sectorului 5 vă discuta cu Inspectoratul Scolar al Municipiului București pentru desfășurarea cursurilor online.

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________

Dintre cele 55 de unități de învățământ din Sectorul 5, 38 au centrală termică.

Primăria Sectorului 5 a trimis o sesizare către Primăria Municipiului București, în care se solicita găsirea unei soluții rapide, având în vedere că pe 8 februarie, preșcolarii și elevii urmează să revină fizic în unitățile de învățământ.

Primăria condusă de Cristian Popescu Piedone a menționat în sesizarea transmisă Primăriei Capitalei faptul că, desi calitatea agentului termic furnizat nu este la parametrii corespunzători, facturile emise de Compania Municipala Termoenergetica București sunt din ce în ce mai mari, aspect care nu se justifica.

Primarul a transmis că în nicio școală din sector nu vă fi permisa folosirea de aeroterme sau a altor tipuri de aparatură decât cele prevăzute în proiectul tehnic.

Cursurile la grădinițe și în învățământul primar se vor suspenda pentru o perioada de 14 zile la apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă, respectiv clasă, potrivit unui draft de ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății care urmează să fie aprobat în contextul începerii scolii în 8 februarie.

“Copiii merita să se reîntoarcă la scoală, însă nu cu orice preț. Trebuie să ne gândim în primul rand la sănătatea lor. Nu putem să îi ținem în frig! În nicio scoală din Sectorul 5 nu vă fi permis să se folosească tot felul de improvizații pentru a încălzi sălile de clasa. Este important că elevii să înceapă cursurile în condiții optime și în siguranță”, a afirmat Popescu Piedone.


Distribuți acest articol