Actualitate

Klaus Iohannis susține că banii din PNRR reprezintă salvarea pentru România – Nu spune ce pierdem din cauza lor

Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă un astfel de instrument care trebuie valorificat la maximum, afirmă Klaus Iohannis, în mesajul transmis în cadrul Adunării Generale a Asociației Orașelor din România.

„Timp de aproape trei decenii, în cadrul reuniunilor dumneavoastră s-au dezbătut provocările cu care administrația publică locală și orașele s-au confruntat de-a lungul timpului și s-au analizat soluțiile concrete cele mai potrivite. Astfel, au putut fi îmbunătățite politicile publice, pentru că dialogul între administrația locală și cea centrală este un beneficiu pentru dezvoltarea și progresul României, iar astfel de abordări trebuie continuate.

Sunt, așadar, convins că și prin discuțiile din cadrul întâlnirii de astăzi veți reuși să găsiți noi modalități de rezolvare a unor probleme din educație, infrastructură, sănătate, economie, digitalizare, energie sau mobilitate urbană. Aceste domenii cer o abordare comună în exercitarea activității dumneavoastră și o bună colaborare între autoritățile statului, bazată pe transparență și integritate”, a transmis Klaus Iohannis.

„În prezent, România beneficiază de o multitudine de instrumente europene menite să faciliteze modernizarea și dezvoltarea statului, dar mai ales a comunităților locale. Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă un astfel de instrument care trebuie valorificat la maximum. Utilități publice performante, școli și spitale moderne, drumuri asfaltate și infrastructură de transport eficientă – toate acestea ar trebui să devină în câțiva ani o constantă a fiecărei comunități locale.

Implementarea eficientă și la timp a proiectelor de investiții cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență depinde și de implicarea dumneavoastră, a administrațiilor publice locale. De multe ori, dumneavoastră ați oferit soluții mai simple și mai eficiente în raport cu nevoile cetățenilor.

De exemplu, dată fiind criza energetică pe care o traversăm, o soluție indispensabilă vizează proiectele de eficiență energetică de la nivelul instituțiilor și comunităților locale, proiecte care să fie susținute în mod adecvat prin politici guvernamentale”, conchide Iohannis.

Back to top button