Actualitate

Iohannis ne bagă în război – Armata Română ezită să doneze sistemul de apărare Patriot – Rusia amenință că va lovi sistemele Patriot chiar pe teritoriul românesc

Rusia ne avertizează că ne chemăm moartea dacă ne implicăm şi mai mult în războiul din Ucraina. Sunteţi în clubul sinucigaşilor, ne transmite un sfătuitor al lui Putin. Avertizarea fără echivoc ne gaseşte în plină degringoladă politică la Bucureşti pe tema: îi trimitem sau nu sisteme de apărare antiaeriană Patriot lui Zelenski. Un general român, fost comandant NATO, este îngrozit de idee. 

Mai mulţi parlamentari din Germania propun ca România si Polonia să-şi instaleze sistemele Patriot la graniţele cu Ucraina. Asta ar însemna ca bateriile Patriot din cele două ţări să doboare rachetele lansate de ruşi asupra oraselor din vestul Ucrainei. Generalul Mircea Mîndrescu, fost comandant în cadrul NATO, crede că este o variantă riscantă pentru ţara noastră.

Mircea Mîndrescu, general NATO: Am fi parte la război din punctul meu de vedere. În condiţiile în care intri şi execuţi misiuni de luptă cu efect pe teritoriul Ucrainei. Escaladarea este extraordinară şi există şanse foarte mari. Să zică pentru ca sunteţi participanţi la război atunci noi mărim teatrul acţiunilor militare.

Rusia a reacţionat virulent. „România şi Polonia vor intra în clubul sinucigaşilor dacă vor fi de acord cu o asemenea idee.” – sună ameninţarea de la Moscova.

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe: Acţiunile noastre sunt îndreptăţite. Dacă ei vor ca războiul din Ucraina să se termine pe câmpul de luptă, atunci va fi câmpul de luptă. 

Mircea Mîndrescu, general NATO: Una e să fii un aliat din vestul Europei. Alta este situaţia în condiţiile în care care eşti la graniţa NATO, exact lângă focarul care nu ca mocneşte, arde! Cum suntem noi, cum sunt polonezii.  

    

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button