Distribuți acest articol

Sute de români din cel mai sărac județ al României, Teleorman, au ajuns la mila unor miliardari odioși și lipsiți de scrupule ce pun preț doar pe propria înavuțire. Ioan Niculae și Petrică Buduru, două personaje cu esențe din fosta Securitate au pus la pământ toată industria chimică a României și s-au îmbogățit peste măsură țepuind statul și toate firmele cu care au avut legături de afaceri.

Toate aceste conexiuni au loc în jurul famigliei de la Alexandria, în strânsă legătură cu Partidul Social Democrat. Cei doi miliardari sunt cunoscuți ca principali sponsori ai Partidului Social Democrat. Ioan Nicolae a fost condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare în dosarul ”Mită la PSD”.

Sute de români din Turnu Măgurele sunt păcăliți de acest infractor de drept comun, Ioan Niculae. Cetățenii teleormăneni sunt victimele unei organizații de criminalitate organizată ce rulează anual sute de milioane de euro cu ajutorul politicienilor corupți și statului român ce asistă impasibil la aceste crime ce se derulează sub ochii lui.

Interviu Anchetatorii.ro sub anonimat

Redactor: Ce se întâmplă la combinatul Donau Chem condus de Ioan Niculae?

Angajat Donau Chem: De aproape 3 luni de zile nu ne-am primit salariile. Suntem într-o situației disperată. Sunt cazuri de soț și soție care lucrează la combinat și nu au din ce să supraviețuiască, mai ales că ne aflăm în perioada de iarnă. Știți, în Teleorman e sărăcie mare și nu se găsesc locuri de muncă. Nu avem echipamente de protecție corespunzătoare, venim cu ce se poate de acasă, pantaloni, papuci. Sunt zone în combinat unde avem țevi sub presiune, dacă calci din greșeală pe o țeavă îți rămâne papucul acolo. Nu vor să ne dea banii și nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. Grupul sanitar este insalubru, nu avem unde să ne schimbăm, nu putem să ne facem duș pentru că apa este rece.

Redactor: Ați organizat proteste în speranța că veți primi salariile. Cum a reacționat conducerea?

Angajat Donau Chem: Ne-au promis că ne dau banii cu o zi înainte de repunerea în funcțiune a combinatului, dar au trecut 3 luni și noi nu am primit nici un leu. Dl. Ioan Niculae ne-a invitat la Zimnicea să discutăm. Ce să facem noi la Zimnicea? Să vină el la noi și să ne plătească salariile restante. Conducerea Donau Chem nu dorește să ne lase să protestăm în curtea combinatului la ordinul lui Ioan Niculae. Noi o să ieșim din nou luni la protest.

Redactor: Am înțeles că dl. Niculae ar utiliza intermediari în afacerile sale. Ce ne puteți spune despre acest lucru?

Angajat Donau Chem: Nu cunoaștem foarte multe date, dar lumea vorbește de un domn Buduru Petrică. Combinatul nu vinde îngrășămintele, de acest lucru se ocupă o firmă intermediară North Chemical Complex SRL. Avem datorii la gaze, la electricitate și la apă. Noi avem noroc că mai tragem apă din Dunăre și APASERV de aici de la noi din Teleorman e pe combinație cu Niculae, altfel nici apă nu aveam. Se mai vorbește de un domn Sandu Pantilie.

Redactor: Există pericol de explozie la combinat din cauza bazinului cu amoniac?

Angajat Donau Chem: Dacă oamenii care se ocupă de controlul presiunii din depozit, de la instalații ar pleca acasă și nu ar mai veni la muncă se poate produce o catastrofă. Amoniacul se evaporă și fără mască de protecție te ucide. Depozitul de amoniac este aproape la capacitate maximă. La momentul actual sunt niște compresoare care extrag gazul din depozit și îl lichefiază și îl bagă înapoi ca să nu crească presiunea. Dacă se taie curentul electric(…), am înțeles că au o factură de 8 miliarde de lei la firma ce livrează energia, există pericolul să se creeze presiune în depozitul de amoniac și să bubuie, nu explodează. Dar din ce știu norul de amoniac s-ar putea întinde cu ajutorul vântului pe o rază de 50 de km. Pot muri oameni și în aceste condiții se poate produce o catastrofă. Nu se respectă programul de lucru. Muncim mai mult decât se prevede în contractul de muncă și nu suntem plătiți.

Redactor: Ioan Niculae este un țepar de cea mai joasă speță din ce spuneți dumneavoastră?

Angajat Donau Chem: Domne’ a țepuit pe toată lumea. Lucrează prin intermediari peste tot. A dat țeapă și la oamenii care au câte o mică afacere, la magazine prin Turnu, Zimnicea sau Giurgiu. Are asta în sânge, îi place să fure. Toate combinatele lui sunt în faliment. Este o mafie mare! Unde este statul? Ne lasă pe mâna acestui infractor să muncim ca sclavii pe plantație fără să fim plătiți.

Ioan Niculae ar putea fi condamnat la închisoare pe 11 februarie. Procurorii au cerut 12 ani de închisoare.

Articol preluat de pe www.anchetatorii.ro


Distribuți acest articol