Actualitate

Institutul Diplomatic din Republica Moldova, Institutul Diplomatic Român și SNSPA, proiecte comune pentru atragerea de fonduri europene

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) va demara proiecte cu Chișinăul privind creșterea capacității administrative a României și Republicii Moldova, precum și atragerea de fonduri europene nerambursabile. Declarații în acest sens au fost făcute de rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, în cadrul unei întâlniri cu o delegație condusă de ambasadorul Ștefan Goarda, directorul Institutului Diplomatic din Republica Moldova. 

La întrevederea care a avut loc astăzi a participat și conf. univ. dr. Iulian Fota, director general al Institutului Diplomatic Român. Pe parcursul discuțiilor s-a evidențiat buna colaborare pe care SNSPA a avut-o de-a lungul timpului cu instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova, precum și deschiderea pentru noi colaborări, dar și pentru dezvoltarea celor existente.

Relațiile educaționale și culturale dintre România și Republica Moldova trebuie redinamizate. În acest sens, SNSPA va demara mai multe proiecte cu Chișinăul, care vor avea ca principale obiective creșterea capacității administrative a celor două state și atragerea de fonduri nerambursabile, în principal de la Comisia Europeană, care să susțină pregătirea continuă a celor care lucrează în sectorul public. În acest demers vom colabora cu partenerii noștri, dar vom face apel și la cei 977 de absolvenți SNSPA, din Republica Moldova, care au parcurs programele noastre de studii, din 1991 și până astăzi”, a subliniat prof. univ. dr. Remus Pricopie.

Totodată, rectorul SNSPA și-a exprimat întreaga disponibilitate pentru a consolida cooperarea dintre Institutul Diplomatic din Republica Moldova, Institutul Diplomatic Român și SNSPA, în domeniul formării profesionale a studenților care doresc să urmeze o carieră în diplomație.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button