Actualitate

Institutul Cantacuzino anunță că Polidinul va fi din nou pe piață

Dr. Florin Oancea, directorul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a anunțat relansarea pe piață a Polidinului. Specialiștii instituției intenționează să-l producă din nou, după ce în urmă cu aproximativ nouă ani a fost retras de pe piață.

Conform MedikaTV , Florin Oancea, directorul Institutului „Cantacuzino”, a explicat : „Începem să ne mișcăm, poate nu vom intră pe piață cu medicamente sau cu vaccin în următoarele luni, un an, însă pentru imunomodulatori, să reușim să scoatem Polidinul, fie el sub formă injectabilă, deși noi ne propunem să-l scoatem sub formă de capsule sau sub formă de comprimate orodispersabile, masticabile, vom vedea sub ce formă. Asta putem să facem în momentul de față”, .

Polidinul este un imunomodulator inventat de Institutul Cantacuzino în anul 1966, care a fost scos de pe piață în anul 2012. Polidinul se administră în principal în scop profilactic, pentru stimularea rezistenței organismului în față infecțiilor nespecifice. Era folosit însă și ca adjuvant în infecții ale cailor respiratorii, uro-genitale și altele, dar și în gripă sau chiar în cazul arsurilor.

Sursa foto : dialogonline.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button