Actualitate

În loc să fie preluat de către statul român, Barna USR se laudă: combinatul de la Târgoviște a ajuns la Italieni

În loc să fie preluat de către statul român, Barna USR se laudă: combinatul de la Târgoviște a ajuns la Italieni.

La acest moment în România nu se mai produce nici un singur kilogram de oțel beton. S-a întâmplat acest lucru după ce marile fabrici au fost preluate și închise. Ultimele au fost falimentate de către ruși. Aceștia le-au luat pe câteva mii de euro și în doar câteva luni le-au închis, deși erau pe profit. În acest timp la guvernare s-au aflat pe rând PSD, apoi PNL cu USR.

Cele trei partide au fost complici la închiderea metalurgiei românești. Astăzi importăm toată cantitatea de oțel beton, vorbim de peste un miliard de euro anual. De acest produs depinde întreaga industrie națională. Astăzi oțelul beton se vinde la un preț de 4 ori mai mare decât acum 2 ani, înainte de pandemie. Lipsa produsului de pe piață sigur că a creat condiții de monopol și atunci suntem nevoiți să acceptăm orice preț.

Citește și despre cum Coaliția Toxică dorește să fraudeze alegerile din 2024.

România are nevoie ca anumite activități să se afle și sub controlul statului. Noi spunem că este bine să existe concurență privată și piață liberă, însă statul să devină un jucător acolo unde ei nu există. Așa se face că România ar trebui să deschidă o așa fabrică și să o administreze. Să producă și alte companii, private, fie că ele sunt cu acționariat străin sau românesc, dar nu mai putem risca ca să rămânem din nou fără producție. Tocmai de aceea este util ca să existe unele fabrici de stat care să protejeze din considerente strategice economia.

USR a deținut ministerul economiei și poartă vina faptului că astăzi criza economică ne-a prins fără un combinat deschis. Claudiu Năsui conducea ministerul atunci când AUR cerea ca statul să preia combinatul de la Târgoviște. Acest lucru se putea face în contul datoriilor acumulate către stat și legea permite acest lucru.

România are avioane vechi de 40 de ani și tancuri de 70 de ani. Dâncu vorbește de parcă nu PSD și PNL au condus țara.

Însă interesul este altul: să se predea ieftin aceste companii către o altă firmă de apartament, de această dată din Italia. Prețul al terenul unde se află combinatul este de câteva ori mai mare decât suma de bani plătită pentru combinat. S-au promis investiții de șase ori mai mare decât prețul, dar să nu uităm că ultima dată rușii au cumpărat cu doar câteva mii de euro. Noi am tot auzit discursul cu investitorii străini și apoi ne-am trezit cu moluri în care se vând produse străine.

Dan Barna recunoaște că USR a bloca redeschiderea combinatului:” Combinatul de Oțeluri Speciale de la Târgoviște a fost salvat de investiția unei firme private, după ce Claudiu Nasui, fostul ministru USR al Economiei, a făcut față presiunilor politice ca fabrica să fie naționalizată și să devină o gaură neagră”.

Acum acest combinat nu mai funcționează, oamenii au rămas fără locuri de muncă datorită USR. Dar ce să vezi, tocmai USR vine și spune că se vor face locuri de muncă, dar numai 1000: „COS Târgoviște a fost preluat recent de grupul italian Beltrame. Noul proprietar vrea să facă o investiție de vreo 6 ori mai mare decât a dat pe combinat și să angajeze încă 1.000 de oameni”.

PNL, PSD și USR s-au opus eliminării subvenției publice acordate partidelor politice. Peste 4 milioane de euro pleacă lunar către partide.

Compania din Italia nu este de lăudat. În spatele multor firme venite din peninsulă se află tocmai mafia italiană, nu spunem că în cazul de față este vorba despre așa ceva.

USR a refuzat naționalizarea care aducea numai beneficii. Statul român trebuie să devină un jucător pe piață acolo unde există monopol. Sigur că statul trebuie să aibă aceleași facilități ca orice companie privată, însă dacă nimeni nu dorește să facă oțel beton atunci trebuie să îl producem noi:

Iată ce mai spune Dan Barna:

„Claudiu Năsui a refuzat să semneze naționalizarea și a căutat activ investitori gata să facă treabă acolo. A purtat discuții cu cinci firme private care erau interesate de preluarea combinatului. Vestea s-a dus în piața reală și rezultatul este că, acum, compania și-a găsit un viitor sigur”.

Mai pe scurt: Dan Barna recunoaște că USR a blocat naționalizarea combinatului în contul datoriei și că oamenii au fost dați afară. Acum vine mafia italiană să ne facă legea, așa cum face și în construcția de drumuri.

Președintele a ajuns de urgență la spital. Iată vestea care l-a devastat, justiția s-a pronunțat deja.

Back to top button