Distribuți acest articol

Din ce știu, după al doilea război mondial în nici un stat democratic puternic un militar nu a fost pus premier.

În astfel de situații nu se ajunge niciodată în statele normale și numirea reprezintă un semn rău, catastrofal.

Ultimul general important al Europei care a condus o țară a fost Franco în Spania, dar acesta a fost un asasin, și-a măcelărit propriul popor.

Statele eșuate din Asia, Africa și America de Sud sunt pline de dictaturi militare. Acolo se folosește forța militară pentru a te impune în fața propriului popor.

Niciodată aceste numiri sau lovituri de stat nu au reprezentat o soluție la problemă ci doar au complicat și mai mult situația.

Venirea lui Ciucă la conducerea României nu este deloc una pozitivă. Rolul armatei este să te apere militar de intervenții străine, nu să conducă țara pe timp de pace.

Și știți de ce: deoarece nu știu să facă acest lucru, căci dacă aplici intern ceea ce știi din tehnica de război vei complica lucrurile, nu vei duce țara spre mai bine și spre democrație în nici un caz.

Ciucă nu este nici un salvator. El trebuia să rămână un general respectat căci la asta poate se pricepea. Un general bun cu siguranță nu este și un premier bun, la conducerea unui stat sunt alte probleme, nu militare.

Când ai o așa formație e greu să te mai schimbi ca om.

Ultimul general care a condus România a fost Antonescu, dar atunci eram în plin război, cu Germania nazistă și Rusia comunistă la poartă, cu România dezmembrată.

Soluția într-un stat normal nu este clar militară și acest lucru ar trebui să ne panicheze. Guvernul lui Ciucă ar trebui să pice și să se ajungă la alegeri anticipate, Klaus Iohannis și-a ratat din nou ținta.


Distribuți acest articol